Ekosaffran.se


x

Välkommen till Ekosaffran

Vi levererar ekologiskt saffran i hela pistiller av absolut högsta kvalité till svenska hushåll för bakning och matlagning. Vi försöker hålla en bra prisnivå och bra villkor genom att ta in större partier saffran och sätta dig som kund i fokus. För att göra det ännu attraktivare erbjuder vi alltid fri frakt inom Sveriges gränser och skickar de flesta av våra produkter i paket som levereras via brevlådan smidigt och enkelt!

Vi säljer Ekologisk Saffran - i hela pistiller - För bra priser!

Vi har noggrant letat och valt ut leverantörer vi vet står för kvalité och äkta saffran! Den biten kompromissar vi inte. Hos oss finner ni ekologiskt saffran i hela strån. Vi tror på att man ska använda sig av hela pistiller och krossa dem själv. På så vis kan du enklare både se och känna saffranets äkthet. Vilket oftast är en njutning under bak-eller matlagningsprocessen.

Saffran är en väldigt fin krydda som handplockas från krokusblomman. Man estimerar att för ett kilo saffranstrådar som vi säljer här på ekosaffran, så har ca 100.000 blommor jobbats med. Man har alltså för hand plockat bort pistillerna från blomman och valt endast de rödaste och finaste trådarna.

Dokumenterad kvalité!
I Spanien kallar man högsta kvalitén av saffran för coupé, då de har en färgskala på 190 (efter mätning).saffranet ni finner hos oss ligger på mellan 220-250 i mätning av färgskala, vilket indikerar på att saffranet är av allra högsta kvalité. 

Vårt persiska saffran

Vårt persiska saffran kommer ursprungligen från Khorasan som ligger beläget i nordöstra delarna av Iran. Ett område som är känt för att ha det optimala klimat för saffranstillväxt!

Certifikat

Våra leverantörer innehar flera olika certifikat. Bland annat Ekologiska samt Organic certifikat. De har även bland annat ISO certifierade (ISO 9001:2008) Vilket innebär att de har krav på sig att ständigt möta kundens förväntningar och utveckla sin organisation. För att förenkla det kan man säga att ISO är lite av körkort för bil. Körkortet innebär att man förstår skyltar och regler i trafiken enligt de krav ISO har. Man både förstår hur olika problem ska lösas på ett strukturerat sätt samt har kunskap inom sitt område. Många större produkt och tjänsteföretag gör endast affärer med ISO certifierade, både för att kunna garantera och säkerställa sina produkter och tjänster. Miljö är viktigt inom ISO!

http://biofood.se/om-oss/markningar/ (Saffran Sonnentor) 

Organic Certifikation Tarvand Saffron 

Man har även certifikat för hygien, som visar på att man hanterar och paketerar saffran enligt den renlighet som förväntas. Sådana bitar värdesätter vi väldigt högt hos oss! 

Bageri/Restaurang
Har ni ett bageri eller en restaurang som använder er av saffran? Kontakta oss gärna så sätter vi ihop en tydlig prisbild för er. Vi kan leverera allt ifrån 25 gram upp till 1-kilos förpackningar i lösvikt (bulkform)    

Förening/Skolklass
Är ni en skolklass eller idrottsförening som vill sälja saffran? Vi har ett lönsamt upplägg som vi gärna presenterar för er. Tveka inte att kontakta oss via e-post så berättar vi mer.