Om Ekosaffran

Hos oss kan du köpa ekologisk certifierat saffran i hela pistiller av absolut högsta kvalité! Vi leverar saffran till tusentals svenska hushåll för bakning och matlagning årligen och strävar efter att hålla bra prisnivåer och villkor. För att göra det ännu attraktivare erbjuder vi alltid fri frakt inom Sveriges gränser och skickar de flesta av våra produkter i paket som levereras via brevlådan smidigt och enkelt!

Vi tror på att man ska använda sig av hela pistiller och krossa dem själv. På så vis kan du enklare både se och känna saffranets äkthet, vilket är en njutning under bak-eller matlagningsprocessen. Saffran är en väldigt fin krydda som handplockas från krokusblomman. Man estimerar att för ett kilo saffranstrådar så har ca 100.000 blommor och pistiller plockats för hand. Här särkiljs de allra finaste trådarna för att ge så mycket färg arom och smak som möjligt - Dessa är trådarna vi erbjuder här på Ekosaffran.


Dokumenterad kvalité i vårt saffran!

I Spanien kallar man högsta kvalitén av saffran för coupé, då de har en färgskala på 190 (efter mätning) saffranet ni finner hos oss kommer ursprungligen från Iran och ligger på 220-250 i mätning av färgskala, vilket indikerar på att saffranet är av allra högsta kvalité. Saffranet kommer ursprungligen från Khorasan som ligger beläget i nordöstra delarna av Iran, vilket är ett område som är känt för att ha optimalt klimat för saffranstillväxt!

 

Ekologisk Certifikat 

  

 

 

 

Förening/Skolklass

Är ni en skolklass eller idrottsförening som vill sälja högkvalitativ saffran? Flertsalet föreningsar har sålt saffran via oss med ett lönsamt och riskfritt upplägg! Kontakta oss så berättar vi mer.  

 

Produkter
    Drift & produktion: Wikinggruppen

    Produkten har blivit tillagd i varukorgen

    Gå till kassanFortsätt handla