Hos oss kan du köpa saffran i hela pistiller av absolut högsta kvalité!

Vi leverar saffran till tusentals svenska hushåll för bakning och matlagning årligen. Vi försöker hålla en bra prisnivå och bra villkor genom att ta in större partier saffran och sätta dig som kund i fokus. För att göra det ännu attraktivare erbjuder vi alltid fri frakt inom Sveriges gränser och skickar de flesta av våra produkter i paket som levereras via brevlådan smidigt och enkelt!

Vi säljer Saffran - i hela pistiller - För bra priser!
Vi har noggrant letat och valt ut leverantörer vi vet står för kvalité och äkta saffran!

Vi tror på att man ska använda sig av hela pistiller och krossa dem själv. På så vis kan du enklare både se och känna saffranets äkthet. Vilket oftast är en njutning under bak-eller matlagningsprocessen. Saffran är en väldigt fin krydda som handplockas från krokusblomman. Man estimerar att för ett kilo saffranstrådar som vi säljer här på ekosaffran, så har ca 100.000 blommor jobbats med. Man har för hand plockat bort pistillerna från blomman och valt endast de rödaste och finaste trådarna.

 


Dokumenterad kvalité!

I Spanien kallar man högsta kvalitén av saffran för coupé, då de har en färgskala på 190 (efter mätning) saffranet ni finner hos oss ligger på mellan 220-250 i mätning av färgskala, vilket indikerar på att saffranet är av allra högsta kvalité. 

 

Vårt persiska saffran

Vårt persiska saffran kommer ursprungligen från Khorasan som ligger beläget i nordöstra delarna av Iran. Ett område som är känt för att ha optimalt klimat för saffranstillväxt!
 

Certifikat

Våra leverantörer innehar flera olika certifikat. Bland annat Ekologiska certifikat men även en rad andra som t.ex certifikat för hygien, som visar på att man hanterar och paketerar saffran enligt den renlighet som förväntas.  
 
- http://biofood.se/om-oss/markningar/ (Saffran Sonnentor) 

- Organic Certifikation Tarvand Saffron

 

 

Bageri/Restaurang

Har ni bageri eller en restaurang som använder er av saffran? Vi kan leverera allt ifrån 25 gram upp till 1-kilos förpackningar i lösvikt (bulkform)    

 

Förening/Skolklass

Är ni en skolklass eller idrottsförening som vill sälja saffran? Flertsalet föreningsar har sålt saffran via oss med ett lönsamt och tydligt upplägg. Kontakta oss så berättar vi mer.  

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla