Saffransfocaccia med fänkål och tomat

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se

 

Saffransfocaccia med fänkål och tomat
Gräddningstid: ca 40-45 min
Ugnstemp: 225 grader

 

För detta behöver du följande ingredienser

 

Deg

200 g potatis

1 msk flingsalt

2+5 dl vatten

25 g jäst

2 tsk fänkålsfrön

1 tsk socker

0,5 g saffran

800 g vetemjöl

 

Fyllning

10 babyplommontomater

1 tsk fänkålsfrön

0,5 dl olivolja

1 tsk flingsalt

0,5 + 0,5 dl Olivolja

ca 1 tsk flingsalt

 

 

Så här gör du

1. Koka potatisen mjuk i 2 dl vatten och 1 msk flingsalt.

2. Sila av potatisen och spara vattnet i en bunke. Låt svalna till ljummet.

3. Smula ner jästen i bunken. Stöt 2 tsk fänkål, mortla sedan saffranet med sockret och blanda

ner allt i jästen tillsammans med ytterligare 5 dl vatten.

4. Pressa/mosa potatisen och blanda ner i bunken.

5. Häll i mjölet och knåda ordentligt i ca 10 minuter. Degen ska vara riktigt lös, mer som en

smet.

6. Låt jäsa under bakduk i 80 minuter.

7. Skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg i en skål tillsammans med 1 tsk stött fänkål, olja

och salt. Ställ åt sidan.

8. Sätt ugnen på 225 grader.

9. Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna och häll ut 0,5 dl olivolja. Stryk ut jämnt över

hela papperet.

 

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla