Saffransbullar med vit chocklad recept

Alla våra recept med saffran kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop!

Saffransbullar till julfika? Bli inspirerad! Detta recept kommer från @Sotbella

 

Du behöver följande

50 g jäst

150 g smör

1 gram saffran

2 dl socker

5 dl mjölk

250 g kesella

1/2 tsk salt

1 ägg

ca 15 dl vetemjöl

 

Gör så här
1. Börja med att lösa upp saffranet i lite alkohol, smaken och färgen framträder mycket mer på så sätt.
2. Smula sedan ner jästen i en bunke.
3. Smält smöret och häll i mjölken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
4. Rör ut jästen i spadet.
5. Tillsätt kvarg, salt och ägg.
6. Lägg sedan i nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i ca 5  minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
7. Strö över lite mjöl över degen och låt jäsa under duk ca 45 minuter.

 

Fyllning och topping

100 g vit choklad

100 g smör

Russin

Smält smör, strösocker och stött kardemumma

 

Smält smöret och tillsätt den vita chokladen i det varma smöret.
Rör om tills den vita chokladen har smält och blandats ihop med smöret. Låt det svalna något. Under tiden dela degen i två delar.
Kavla ut den ena delen till en rektangel.
Bred över det smälta smöret och chokladen samt strö över russin efter tycke och smak.
Vik degen dubbel och skär ut remsor ca 2 cm breda. Tvinna till små nystan och lägg i bullformar. Gör likadant med den andra delen av degen.

Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Grädda bullarna i 225 grader celcius i ca 7-8 minuter. Låt bullarna svalna lite och pensla sedan med smör och strö över strösocker och kardemumma.

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla