Saffransäppelsylt Recept

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se

 

Du behöver följande

½ kg äpplen, skalade och urkärnade, i bitar, gärna Signe Tillisch.

2,5 dl vatten

½ ekologisk saftig citron, skal och saft - borstad i varmt vatten – rivet skal - då är det enklast

dra av strimlor med ett zest-järn, och därefter dela citronen och pressa ur saften.

400 gram strösocker

3 tsk (15 gram) saffransmarinad enligt recept av Sébastien Boudet
”Om du vill ersätta vanlig saffran med den här inlagda varianten så motsvaras 0,5 gram
saffran av ungefär 10 gram saffransblandning” säger Sébastien.

1 tsk Atamon när sylten är färdig

 

Så här gör du

1. Låt vatten, citronrasp och saft och äppelbitar koka så det blir ordentligt mosigt. Med en stor ballongvisp går det lätt att vispa runt i moset och dela på bitarna.

2. Häll sedan i sockret, och sedan saffranet när det är nästan klart, och rör ofta medan det kokar hop så det inte bränns i
bottnen.

3. Tips! Man bör nog smaka av lite försiktigt med saffranskryddan! Inte för mycket!

4. Fyll små burkar som diskats noga och fått stå i ugn (100 grader) tills du ska ha i sylten. Skruva
på locket genast! Ugnsvantar av någon sort rekommenderas då. Det blir vacuum när de kallnat och man hör det där ”klocket” ifrån locket när man senare vill äta sin sylt.

 

Gör inlagd saffran enligt Sébastien Boudet. Inlagda saffranet funkar bra till brödbaket också!
http://www.koket.se/nyhetsmorgon/sebastien-boudet/inlagd-saffran/

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se

För fler recept med saffran besök https://www.ekosaffran.se/recept/

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla