Saffranspicklad fänkål Recept

Alla våra recept och bilder kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se

 



Du behöver följande

1 stor fänkål eller 2 st små

0,5 saffran

1 dl ättika 12%

2 dl socker

3 dl vatten

 

Så här gör du

1. Stöt saffranet med 1 tsk av sockret i en mortel.

2. Värm upp ättika, socker, vatten och saffransblandningen tills sockret lösts upp.

Ställ åt sidan och låt svalna något.

3. Dela fänkålen och skär bort stammen. Skär sedan i tunna skivor och lägg i en skål. Spara

gärna dillen till dekoration.

4. Häll över lagen och se till så att allt är täckt. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.

 

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla