Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se
Gräddningstid: ca 25-30 min
Ugnstemp: 175 grader
Fyllning
6 mogna päron
1 dl Xanté päronlikör
0,5 dl socker
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
Smuldeg
100 g smör
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 dl sötmandel
1 dl muscovadosocker
0,5 dl sirap
0,5 g saffran
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fyllning: Skala, urkärna och dela päronen i bitar. Smält smör och blanda i konjak, socker
och vaniljsocker i en stekpanna och lägg i päronen. Stek på medelvärme tills päronen är
mjuka men har en kärna kvar. Häll över i en pajform.
3. Smuldeg: Stöt saffranet med 1 msk av sockret. Smält smöret och blanda i saffranet.
4. Hacka mandeln grovt och blanda alla torra ingredienser i en skål.
5. Rör ner smöret och sirapen i mjölblandningen tills allt blandats.
6. Smula över päronen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills smuldegen fått fin färg.
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok
Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se
För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/