Saffranssmulpaj med päron och Xanté

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se

 

Gräddningstid: ca 25-30 min

Ugnstemp: 175 grader

 

Fyllning

6 mogna päron

1 dl Xanté päronlikör

0,5 dl socker

1 msk smör

1 tsk vaniljsocker

 

 

Smuldeg

100 g smör

1,5 dl mjöl

1,5 dl havregryn

1 dl sötmandel

1 dl muscovadosocker

0,5 dl sirap

0,5 g saffran

 

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Fyllning: Skala, urkärna och dela päronen i bitar. Smält smör och blanda i konjak, socker

och vaniljsocker i en stekpanna och lägg i päronen. Stek på medelvärme tills päronen är

mjuka men har en kärna kvar. Häll över i en pajform.

3. Smuldeg: Stöt saffranet med 1 msk av sockret. Smält smöret och blanda i saffranet.

4. Hacka mandeln grovt och blanda alla torra ingredienser i en skål.

5. Rör ner smöret och sirapen i mjölblandningen tills allt blandats.

6. Smula över päronen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills smuldegen fått fin färg.

 

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla