Saffranspizza med västerbottensost recept

Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se

 

Saffranspizza 4 st

Gräddningstid: ca 15 min

Ugnstemp: 225 grader

 

Du behöver följande

 

Deg

15 g jäst

3 dl fingervarmt vatten

0,5 saffran

2 tsk socker

1 tsk havssalt

2 msk olivolja

1 dl durumvete

5-6 dl vetemjöl

 

 

Fyllning

300 g riven Västerbottensost

16 skivor lufttorkad skinka

4 färska fikon

4 msk flytande honung

2 dl pistagenötter

 

 

Så här gör du

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Stöt saffranet med sockret och blanda ner

i jästen tillsammans med salt och olja.

2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget tills degen är smidig men fortfarande lite

kladdig. Arbeta degen i 10 minuter.

3. Låt jäsa i 45 min.

4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut till runda pizzor.

5. Fördela osten jämnt över pizzorna och grädda mitt i ugnen tills osten och degen fått fin

färg, ca 10-15 minuter.

6. Toppa med lufttorkad skinka, fikon, nötter och avsluta med att ringa honung över.

 

Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok

 

Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se

För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla