Alla våra recept kommer från våra egna kunder och innehåller saffran som finns att köpa i vår webshop: www.ekosaffran.se
Saffranspizza 4 st
Gräddningstid: ca 15 min
Ugnstemp: 225 grader
Du behöver följande
Deg
15 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
0,5 saffran
2 tsk socker
1 tsk havssalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5-6 dl vetemjöl
Fyllning
300 g riven Västerbottensost
16 skivor lufttorkad skinka
4 färska fikon
4 msk flytande honung
2 dl pistagenötter
Så här gör du
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Stöt saffranet med sockret och blanda ner
i jästen tillsammans med salt och olja.
2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget tills degen är smidig men fortfarande lite
kladdig. Arbeta degen i 10 minuter.
3. Låt jäsa i 45 min.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut till runda pizzor.
5. Fördela osten jämnt över pizzorna och grädda mitt i ugnen tills osten och degen fått fin
färg, ca 10-15 minuter.
6. Toppa med lufttorkad skinka, fikon, nötter och avsluta med att ringa honung över.
Följ Julias instagram som står för receptet för mer inspiration: instagram.com/julias_kok
Saffranet som användes i detta recept kan du köpa här www.ekosaffran.se
För fler saffransrecept besök https://www.ekosaffran.se/recept/